У Солом'янському районі відкрили інклюзивне укриття: який воно має вигляд

У Солом'янському районі відкрили інклюзивне укриття: який воно має вигляд Фото: facebook.com/Ірина Чечотка

На вулиці Вацлава Гавела, 34б відкрили укриття, яке відповідає всім вимогам безбар'єрності. Про це повідомила голова Солом’янської районної державної адміністрації Ірина Чечотка. 

Маємо гарний результат об'єднання влади, громадських організацій, депутатського корпусу, активістів та місцевих мешканців, — написала вона.

0 / 0

Укриття можна використовувати не тільки за прямим призначенням під час повітряних тривог, а й як громадський простір. У приміщенні можна буде проводити лекції, тренінги та інші заходи.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко додав, що укриття облаштували в колишньому підвалі. На вході є електричний пандус, за допомогою якого сховком зможуть користуватися маломобільні групи населення. 

Також Ткаченко зазначив, що сучасне й комфортне укриття на вулиці Вацлава Гавела облаштували за невеликий бюджет.

Наразі тема безбар'єрності — одна з найважливіших. Щодня додому повертаються поранені захисники, й ми маємо зробити все для того, аби українські міста стали комфортними й інклюзивними для них, — написав він.

За словами Ткаченка, наявність пандусів в укриттях або тактильних стрічок — це відповідальність районної влади. Саме від неї залежить, чи буде сховище доступним для молодих мам із дитячими візочками, людей поважного віку та людей на колісних кріслах. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на Київщині будують два нових укриття. Їх зроблять інклюзивним: там встановлять пандуси та облаштують спеціальні місця для людей з інвалідністю.

Читай також: "Як знайти безпечні місця з Wi-Fi у Києві та передмісті"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації