У спальному районі Києва створили найбільший мурал, присвячений добровольцям

У спальному районі Києва створили найбільший мурал, присвячений добровольцям Фото: фейсбук Віталія Гідевана

На мікрорайоні Позняки створили найбільший мурал, присвячений воїнам-добровольцям. Він прикрасив стіну будинку по вул. Анни Ахматової, 4.

Авторами стінопису є художники-муралісти Віталій Гідеван і Олена Нойна. Над ним вони працювали близько трьох тижнів.

Образ воїна-добровольця змалювали з реального військового. На муралі зображено командира добровольчого батальйону ОУН Олексія Мовчана з позивним "Тінь". Він загинув у травні 2022 на Донеччині під час виконання бойового завдання.

У Києві з'явився мурал, присвячений добровольцям
Фото: фейсбук Віталія Гідевана

Чому обрали це фото? Тому що воно було зроблено за декілька хвилин до загибелі Олексія. Коли він разом із трьома побратимами врятували 11 цивільних людей з-під завалів та цього котика. Після чого вивели їх в безпечне місце, через заміновану дорогу Донецької області (іншої відхідної дороги не було), а коли повертались назад, потрапили під обстріл, — пише Віталій Гідеван.

Фото: фейсбук Юлії Мовчан

Створення муралу ініціювала дружина загиблого військового — Юлія Мовчан. 

Офіційне відкриття муралу відбудеться цієї неділі, 22 жовтня. На відкриття запрошують усіх, хто бажає віддати шану українським військовим-добровольцям, які щодня захищають нас. Та є одне прохання — не приносити зрізані квіти. Краще принесіть хризантемами в горщиках. Їх потім висадять біля стіни з муралом.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столиці стартував проєкт психологічної підтримки родин військових. Як отримати допомогу фахових спеціалістів — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації