Україна презентувала першу в історії цифрову олімпійську збірну

Україна презентувала першу в історії цифрову олімпійську збірну Скриншот відео Ukraine.ua

Бренд Ukraine.ua презентував на Олімпійських іграх у Парижі першу в історії цифрову олімпійську збірну України. До неї увійшли спортсмени, які загинули під час російського вторгнення.

Проєкт The Revived ("Відроджені") має на меті вшанувати пам'ять українських спортсменів, чиї життя забрала війна. Учасників збірної "оживили" за допомогою штучного інтелекту на основі фото та відеозаписів, наданих їхніми родичами.

Головний герой проєкту — молодий боксер Максим Галінічев, який загинув на передовій у 2023 році. До цифрової збірної увійшло ще п'ятеро спортсменів: велосипедистка Анастасія Гончарова, фехтувальник Федір Єпіфанов, важкоатлет Олександр Пєлєшенко, плавець Микита Засядько та футболіст Микола Жидков. Усі вони стали жертвами російської агресії.

У Парижі "Відроджені" за допомогою ШІ "поділяться" своїми особистими історіями. Так вони будуть представлені на Олімпіаді, як мріяли за життя.

Ініціатива має на меті не лише розповісти історії та мрії загиблих спортсменів, а й привернути увагу до впливу російського вторгнення на спорт у всьому світі, — зазначають автори проєкту.

Фільм про загиблих українських спортсменів та їхню місію також транслюватимуть на багатьох міжнародних каналах.

Нагадаємо, що також на Олімпіаді-2024 у Парижі покажуть документальний фільм "Довга доба" режисера Алана Бадоєва. Показ стрічки, створеної на основі відео, знятих українцями під час повномасштабного вторгнення, відбудеться у паризькому парку La Villette.

Читай також: "Фехтувальниця Ольга Харлан здобула для України першу медаль на Олімпіаді-2024"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації