Українські студенти-чоловіки зможуть виїжджати за кордон: за яких умов

Українські студенти-чоловіки зможуть виїжджати за кордон: за яких умов Фото: Державна прикордонна служба України

В Україні внаслідок війни погіршилася ситуація у сфері академічної мобільності — можливості для студентів тимчасово виїхати за кордон для навчання чи стажування, щоб здобути нові знання та досвід. Через воєнний стан у програмах академічної мобільності нині беруть участь лише дівчата. Щоб надати можливість і хлопцям взяти участь у цих програмах, студенти неодноразово зверталися до президента Володимира Зеленського.

Уряд відреагував на звернення і вчора ухвалив рішення, яке дозволяє хлопцям ставати учасниками програм академічної мобільності. Таким чином, студенти-чоловіки зможуть виїжджати за кордон. Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Але для виїзду за кордон є певні умови. Зокрема, участь у програмі академічної мобільності не має перевищувати строк в один семестр. Долучитися до цих програм зможуть лише студенти віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою навчання або на магістратурі медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування.

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності студентам необхідно мати е-квиток студента, направлення від закладу освіти, засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності та військово-довідковий документ від ТЦК. Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

Раніше "ТиКиїв" писав про старшого наукового співробітника КНУ імені Тараса Шевченка, який будує ракети у своїй квартирі та навчає цього підлітків. Як науковець облаштував справжнє конструкторське бюро, де будує ракети та вчить цього інших — читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації