Український бренд GUSHKA отримав грант на створення центру переробки вовни

Український бренд GUSHKA отримав грант на створення центру переробки вовни Фото: Instagram @gushka.wool

Попри війну український бізнес продовжує тримати економічний фронт — випускає якісні товари та послуги, зберігає та створює нові робочі місця, сплачує податки, й, звісно, шукає шляхи для подальшого розвитку. Одним із чудових варіантів для місцевого підприємництва в пошуку ресурсів для масштабування є грантові програми. Як от проєкт THINK ON. Ukraine від компанії Lenovo, який днями оголосив переможців цьогорічного бізнес-акселератора.

Майстерня вовняних виробів GUSHKA з Івано-Франківщини стала переможцем та отримала 500 тисяч гривень на розвиток інновацій у своєму виробництві.

Як розповіла директорка GUSHKA Наталя Ставнича, ці гроші бренд спрямує на створення центру переробки вовни. Перший крок, необхідний для цього, — впровадження нових виробничих технологій, які допоможуть збільшити об'єм виробництва та експорт, відповідно створити нові робочі місця та отримати кошти для реінвестування у соціальні проєкти.

Також є ще одна мета — навчити ткацтва ще більше людей та запровадити власну грантову програму, щоб залучати молодь громади до творчості. 

Наталя Ставнича, GUSHKA та Тарас Джамалов, Lenovo. Фото: Lenovo

Це був дуже потужний проєкт, один з найсильніших у своєму роді. Не лише в фінансовому сенсі, а й в плані якісного навчання, залучення менторів, нетворкінгу, — поділилася враженнями Наталя Ставнича.  

Про бренд GUSHKA

Бренд GUSHKA у 2017 році заснувало подружжя Олега Луканюка та Дарини Фурманюк з метою популяризації українських традицій вівчарства та ткацтва. Першими речами бренду були ліжники — вовняні пледи з традиційними гуцульськими візерунками. Згодом асортимент доповнили килимами, доріжками, подушками, пуфами та колекцією одягу.

Одним із бестселерів бренду є гуня  — місцевий верхній одяг на кшталт шуби, але з універсальним сучасним кроєм.  

Гуня. Фото: Instagram @gushka.wool

Виробництво бренду зосереджене у Косові на Івано-Франківщині. Оскільки товари створюються зі 100% вовни — мають власні отари овець. 

Про програму THINK ON. Ukraine

У 2024 році навчально-грантова програма THINK ON. Ukraine фокусувалась на підтримці інновацій в малому бізнесі. До фіналу увійшли десять підприємств з семи регіонів України: кожен з них презентував власний бізнес-проєкт, обґрунтував його реалістичність та доцільність залучення грантових коштів.

Експертне журі за результатами пітчів обрало серед них трьох переможців, розподіливши призові місця та фінансування так:

  • 1 місце, майстерня вовняних виробів GUSHKA — 500 000 грн;
  • 2 місце, біотехнологічна компанія "Біобаланс" — 300 000 грн;
  • 3 місце, компанія з виробництва чохлів для телефонів StatusCase — 200 000 грн.

"Цього року ми ставили за мету підтримати ресурсами та експертизою саме малі та мікропідприємства",  — говорить Тарас Джамалов, генеральний директор компанії Lenovo в Україні. — Зі зміною бізнес-середовища ми допрацювали формат програми та передбачили ще більше можливостей для навчання та професійного нетворкінгу. Тому я впевнений, що завдяки отриманим знанням та менторству фіналісти зможуть масштабувати власні підприємства і перейти з категорії малих до середніх та великих, як цього неодноразово бажали їм члени журі".

Фіналісти та журі Think ON Ukraine. Фото: Lenovo 

До складу журі входили експерти з підприємництва та інвестування Тарас Джамалов, Андрій Федорів, Лідія Пащук, Максим Заіка та Ярослав Ярославський.

Читай також: "Ми створювали речі з українським колоритом до того, як це стало мейнстримом": історія бренду одягу ByMe 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою

Конструктивізм по-київськи: чим цікаві сторічні столичні кондомініуми - 412x412
Вулиці

Майя Двалішвілі

Конструктивізм по-київськи: чим цікаві сторічні столичні кондомініуми

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації