Українці втретє долучаться до найбільшого в Європі благодійного забігу Race for the Cure

Українці втретє долучаться до найбільшого в Європі благодійного забігу Race for the Cure Фото: Getty Images

7 жовтня в Національному комплексі "Експоцентр України" в Урбан-Парку відбудеться великий рожевий забіг для збору коштів на закупівлю препарату для лікування раку молочної залози.

Забіг організовує фонд підтримки дорослих онкопацієнтів Inspiration family за підтримки партнерів: компаній Servier, Oximio та медичної мережі Добробут.

Характерною особливістю забігу є наявність рожевих елементів в одязі учасників, адже саме цей колір, як і рожева стрічка, є символом боротьби з раком молочної залози.

Кожна восьма жінка в Україні стикається з раком грудей. З лютого 2022 року українкам
боротися стало ще важче: під час повномасштабного вторгнення російська армія зруйнувала понад 300 медичних установ. Війна зробила неможливим лікування онкопацієнтів на тимчасово окупованих територіях та перешкоджає доступу до ліків, лікарень, отримання та надання повноцінної медичної допомоги в безпеці. За прогнозами онкологів, через це у майбутньому підвищиться кількість випадків раку, діагностованих на пізніх стадіях. Саме однаково важливо зібрати кошти на ліки і привернути увагу до проблем раку молочної залози, — зазначає директорка Inspiration Family Анна Узлова.


 

Забіг
Фото: надане організаторами забігу

За словами організаторів, Race for the Cure® — не стільки про спорт, скільки про підвищення культури підтримки дорослих онкопацієнтів, а також — про культуру благодійності. Традиційно до забігу долучаються не лише друзі та родичі онкопацієнтів, але й корпоративний сектор. Так, попередні забіги підтримали лікарі провідних онкологічних  клінік, IT-компанії, креативні агенції, люди в Україні та за її межами (в Австрії, Німеччині, Британії, Польщі, Іспанії, США).

Я вже брала участь у благодійному забігові раніше і знаю, наскільки ця подія наповнена яскравими емоціями. Забіг об'єднує людей, які живуть з історією раку молочної залози, сім'ї та друзів, лікарів та медсестер — усіх, хто хоче підтримати цю подію та один одного. Саме тому до забігу приєднується ціла команда медичних працівників Національного інституту раку. Приєднуюсь сама і запрошую вас, — каже директорка Національного інституту раку Олена Єфименко.

Як долучитись до забігу:

Офлайн у Києві

Зареєструватись, сплатити внесок та взяти участь у великому забігу на дистанції 2, 5 або 10 км. Кожен учасник може, за бажання, пройти дистанцію пішки, адже головна мета заходу — не спортивні перемоги, а залученість до великої мети.

  • Початок реєстрації учасників: 08:00
  • Старт: 09:00
  • Нагородження призерів: 10:00
  • Локація: м. Київ, Національний комплекс "Експоцентр України/ВДНГ/VDNG", Урбан-Парк
  • Реєстрація на забіг. 

Офлайн у будь-якому іншому місті

Долучитися до пробігу Race for the Cure® можна в будь-якому місті та навіть за кордоном. На сьогодні вже є зареєстровані команди з Німеччини, Швейцарії, Іспанії, Кіпру та Америки.
Для участі у забігу потрібно протягом жовтня пробігти або пройти будь-яку комфортну дистанцію. Парк біля дому, стадіон, бігова доріжка — місце визначає кожен учасник самостійно. 

Для участі потрібно зареєструватися тут.
Вартість участі у Race for the Cure® в будь-якому місті становить 15 євро. 

Підтримати донатом:

Будь-хто може підтримати великий збір у 2 мільйони гривень фінансово та задонатити комфортну суму. Це можна зробити за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації