Українців просять користуватися потужними електроприладами тільки в певні години: у чому причина

Українців просять користуватися потужними електроприладами тільки в певні години: у чому причина Фото: freepik.com

Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії та навантаження на енергетичну систему. Тому Укренерго просить українців користуватися потужними електроприладами лише у визначені години. 

Споживання електроенергії зростає через масове використання обігрівачів. Так, у неділю, 21 жовтня, добовий максимум споживання був на 10,7% вищим, ніж попередньої неділі — 13 жовтня. Він був зафіксований увечері.

У години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами у період найбільш продуктивної роботи сонячних електростанцій — з 10:00 до 16:00, —  попросили в Укренерго.

Також там нагадали, що  зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев'яти масованих атак росіян. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на Київщині кілька днів відключатимуть світло на 10 годин і більше. Це відбувається через проведення профілактичних робіт, щоб підвищити надійність електропостачання та попередити аварії в електромережах.

Читай також: "За електрику можна буде заплатити національним кешбеком: як це зробити"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації