"Укренерго" попередило про можливі відключення світла по всій Україні через російські обстріли

"Укренерго" попередило про можливі відключення світла по всій Україні через російські обстріли Фото: unsplash.com

Компанія "Укренерго" попередила, що через чергову російську атаку на енергетичну інфраструктуру України 8 травня можуть відключати світло по всій країні. Зокрема, й у Києві.

Відключення можливі ввечері 8 травня з 18:00 до 23:00, коли очікується пік споживання електроенергії. Обмеження рівномірно розподілятимуть по всіх областях. Інформацію про те, як саме будуть діяти графіки в кожній області, оприлюднять місцеві обленерго на своїх сторінках. У Києві та області це — "ДТЕК Київські електромережі" та "ДТЕК Київські регіональні електромережі" відповідно.

Дефіцит електроенергії в енергосистемі виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. У ніч на 8 травня росіяни випустили понад 50 ракет та 20 "шахедів" по об'єктах енергоінфраструктури у кількох областях. Пошкоджень зазнали тепло- та гідроелектростанції та інші об'єкти.

Зараз Укренерго застосовує всі наявні засоби для подолання дефіциту. Зокрема, імпортує електроенергію з країн Європи. Щоб зменшити навантаження на енергосистему, українців закликають економити електроенергію, особливо у період з 18:00 до 23:00.

Нагадаємо, цього літа у Києві не вмикатимуть частину фонтанів з міркувань економії електроенергії. Зокрема, не працюватимуть фонтани на Майдані Незалежності, Хрещатику та в акваторії Русанівського каналу, які оснащені потужними насосами та є досить енергозатратними.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації