Укрпошта випустила лімітований набір марок "Скарби Криму"

Укрпошта випустила лімітований набір марок "Скарби Криму" Усі фото: facebook.com/ukrposhta

Укрпошта спільно з Міністерством культури та інформаційної політики випустила лімітований поштовий набір "Скарби Криму. Повернення" за проєктом "Власна марка". Він присвячений артефактам, які повернулись в Україну з Нідерландів.

В Укрпошті нагадали, що у червні 2023 року Верховний суд Нідерландів постановив передати Україні 565 артефактів виставки "Крим: золото й таємниці Чорного моря", які ще з 2014 року перебували в Музеї Алларда Пірсона в Амстердамі. Серед них, зокрема, було так зване "скіфське золото". Роками росія намагалася відсудити унікальні артефакти, проте Україні вдалося відстояти їх.

У листопаді 2023 року, після дев'яти років судової тяганини, "скіфське золото" та інші кримські артефакти повернулися в Україну.

Зараз вони представлені на виставці "Скарби Криму. Повернення", яка відкрилась 5 липня у Скарбниці Національного музею історії України. Там можна побачити давньогрецькі, давньоримські, пізньоскіфські, сарматські, гунські та готські речі, знайдені під час археологічних досліджень Криму.

Саме на цій виставці відбулось спецпогашення нового поштового набору. На поштових марках, що входять до набору, зображені деякі з повернутих скарбів: стародавні золоті прикраси I століття н.е., давньогрецькі та давньоримські вироби тощо.

0 / 0

Зберігаємо цінні досягнення на поштових марках і мріємо про той день, коли зафіксуємо на них нашу головну, омріяну перемогу, — зазначили в Укрпошті.

Нагадаємо, у Бородянці під Києвом запрацювало відділення Укрпошти контейнерного типу. Його встановили замість філії, яку росіяни знищили під час окупації міста. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації