В "Охматдиті" з'являться кімнати для проживання родин тяжкохворих пацієнтів

В "Охматдиті" з'являться кімнати для проживання родин тяжкохворих пацієнтів Фото: фейсбук-сторінка Міністерства охорони здоров'я України

В Україні побудують перший Дім Рональда МакДональда. Таку назву мають будинки та кімнати для сімей тяжкохворих дітей, що лікуються далеко від рідного дому.

Перший Дім Рональда МакДональда збудують у Києві на території "Охматдиту" — найбільшої дитячої лікарні України. У цьому медзакладі щорічно проходять лікування до 20 тис. дітей з усієї країни та проводять близько 10 тис. операцій.

У лікарні планується реконструкція зі збільшенням площі будівлі, що наразі не використовується в лікувальному процесі. Там створять 50 кімнат, де безоплатно житимуть родини дітей, які проходять лікування. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я у фейсбуці.

Для дітей, які лікуються від тяжких хвороб, дуже важливо, щоб близькі були поруч. Якщо лікування проходить далеко від дому, це додаткове навантаження для родини. Проєкт Фундації "Дім Рональда МакДональда" дає можливість сім'ї безоплатно проживати поруч під час перебування дитини в медичному закладі. Маю надію, що з часом проєкт буде розширений , — зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в одному з медичних закладів столиці поранені захисники і захисниці реабілітуються за допомогою тварин. Як це відбувається — дивись тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації