В Олександра Усика заберуть один з чемпіонських поясів після перемоги над Ф'юрі: причина

В Олександра Усика заберуть один з чемпіонських поясів після перемоги над Ф'юрі: причина Фото: Getty Images

Міжнародна боксерська федерація (IBF) забере свій чемпіонський пояс в українця Олександра Усика, який напередодні переміг Тайсона Ф'юрі у бою за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Ще до поєдинку Усик-Ф'юрі федерація вирішила, що обов'язковий захист чемпіонського титулу IBF проти хорвата Філіпа Хрговіча прострочений. Хрговіч є основним претендентом на цей титул та відмовляється чекати, однак Ф'юрі та Усик зобов'язані провести негайний реванш вже в жовтні. 

Враховуючи це, українського боксера позбавлять титулу чемпіона за версією IBF у надважкій вазі до 1 червня, коли відбудеться бій між Хрговічем та Денієлом Дюбуа. Саме переможець цього двобою отримає титул.

А Олександр Усік збереже лише три з чотирьох чемпіонських поясів, які він виборов у двобої з Ф'юрі. І саме вони будуть на кону в жовтневому бою-реванші.

Інформацію про те, що в українця заберуть один з поясів, також підтвердив авторитетний журналіст та інсайдер Ден Рафаель.

Втім, ще до поєдинку з Ф'юрі промоутер Усика Олександр Красюк заявив, що поки вони не отримували офіційного рішення IBF.

Зазвичай це відбувається так: після бою, коли оголошують переможця, IBF зобов'язує його зустрітися з обов'язковим претендентом. Якщо чемпіон відмовляється, він позбавляється пояса, і призначається новий бій, — пояснив Красюк.

Він додав, що потрібно почекати та подивитися, як події розвиватимуться цього разу.

Нагадаємо, після завершення бою між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі суперник українця запропонував провести спільну відпустку спочатку в Україні, а потім — у Великій Британії.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації