В Україні стартувала кампанія про важливість ментального здоров'я чоловіків

В Україні стартувала кампанія про важливість ментального здоров'я чоловіків Фото: freepik.com

В Україні стартувала масштабна інформаційна кампанія "Будь другом. Собі теж" про важливість турботи про ментальне здоров'я чоловіків. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Мета кампанії — подолати стигму навколо проблем ментального здоров'я чоловіків та заохотити їх звертатися по допомогу, коли вони цього потребують. 

В умовах повномасштабної війни українські чоловіки стикаються з численними психологічними викликами. Втрата близьких, розлука з родинами, постійний стрес — усе це створює тягар, з яким може бути складно впоратися самотужки, — йдеться в повідомленні.

Також представники МВС розповіли, що з дитинства хлопчиків нерідко обмежують у прояві емоцій, формуючи стереотипи, на кшталт "чоловіки не плачуть". Такі установки руйнують ментальне здоров'я. Через них у старшому віці хлопці та чоловіки уже самі забороняють собі природні реакції на стрес та переживання, аби зберегти образ сильного та безстрашного в очах суспільства. 

Чоловіків закликають осмислити власне ставлення до ментального здоров'я крізь призму чоловічої дружби. 

Адже часто чоловіки готові зробити для друзів значно більше, ніж для себе самих. Тож заклик кампанії — бути другом і собі самому, а отже звикати піклуватися і про себе також, — додали в МВС.

У межах кампанії "Будь другом. Собі теж" проведуть різні активності. Серед них запланована кампанія в соцмережах, розміщення зовнішньої реклами та соціальної реклами на радіо та телебаченні.

В середині вересня на залізничному вокзалі у Києві відкриється фотовиставка, що розповість історії підтримки та взаємодопомоги, закликаючи відвідувачів замислитися про важливість турботи про себе та своїх близьких.

Читай також: "Симптом ПТСР? Що таке гостра реакція на стрес та як з нею впоратися"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації