В Україні запустили додаток, за допомогою якого люди з вадами слуху можуть викликати ДСНС

В Україні запустили додаток, за допомогою якого люди з вадами слуху можуть викликати ДСНС Фото: Unsplash

Війна та природні катаклізми становлять серйозну загрозу для всіх українців, але найбільш уразливі — люди з порушенням слуху. В умовах, коли спілкування ускладнене, отримання допомоги може бути менш ефективним, а то і неможливим.

Щоб розв'язувати цю проблему, ГО "Громадський Рух "Соціальна єдність" спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій реалізували життєво важливий проєкт, що допоможе українцям з вадами слуху вчасно отримати допомогу в надзвичайній ситуації.

Тепер кожна людина з порушеннями слуху, яка опинилася в небезпеці, може звернутися за допомогою до рятувальників, використовуючи мобільний додаток "Перекладач ЖМ". У розділі SOS з'явився спеціальний ярлик ДСНС. При натисканні на нього відбувається з'єднання з перекладачем жестової мови, який забезпечить спілкування з рятувальниками.

Цей проєкт є важливим кроком у забезпеченні безпеки нечуючих українців. Завдяки йому люди з порушенням слуху зможуть отримати допомогу в разі надзвичайної ситуації, навіть якщо вони спілкуються лише жестовою мовою, — повідомили в ДСНС.

 

Як працює ця функція

Щоб звернутися за допомогою, людям з порушеннями слуху необхідно:  

  1. Завантажити безоплатний мобільний додаток "Перекладач ЖМ" з App Store або Google Play.
  2. Відкрити додаток і перейти в розділ SOS.
  3. Натиснути на ярлик ДСНС.
  4. З'єднатися з перекладачем жестової мови та повідомити про своє місцеперебування та ситуацію.

Раніше "ТиКиїв" писав, що рятувальники з Київської області почали опановувати жестову мову. Це допоможе їм ефективно надавати допомогу та взаємодіяти з людьми із вадами слуху.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації