Відкрили нову ділянку Великої кільцевої дороги на Оболоні: фото

Відкрили нову ділянку Великої кільцевої дороги на Оболоні: фото Фото: t.me/vitaliy_klitschko

У Києві відкрили нову ділянку Великої кільцевої від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Ми завершили будівництво нової — вже третьої ділянки Великої кільцевої дороги. Почали будувати ці нові ділянки з 2016 року. Фактично це є Північна об'їзна дорога столиці, — написав столичний голова.

Тепер мають зменшитися затори на вулиці Богатирській, адже частина транспортного потоку піде вже новою частиною дороги. Зокрема, на Оболонський проспект.

Протяжність ділянки, яку відкрили 5 грудня, становить 1100 метрів. А загальна протяжність усіх трьох — становить 3 км.

0 / 0

Він додав, що столична влада взяла на себе зобов'язання зробити під'їзну дорогу до тунелю під Дніпром, який сполучатиме лівий і правий береги та виходитиме на Троєщину. Будувати сам тунель має Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Коли тунель побудують, зменшиться транспортне навантаження на вже наявні столичні дороги. Також поменшає транзитного транспорту, який зараз прямує через центр міста та мости через Дніпро.

Також будівництво Кільцевої дороги позитивно вплине на екологію в місті: зменшиться накопичення газів у столиці. 

Нагадаємо, 1 грудня частково відкрили рух по Подільсько-Воскресенському мосту, який сполучає лівий та правий береги. Зараз їздити ним можуть тільки автобуси нового маршруту №111, спецтранспорт та автомобілі екстрених служб.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації