Вночі у небі над Україною можна було бачити незвичне блакитне сяйво: що це було

Вночі у небі над Україною можна було бачити незвичне блакитне сяйво: що це було Фото: t.me/lachentyt

У ніч на 10 липня у небі над Україною можна було бачити незвичайний яскравий об'єкт, що випромінював блакитне світло. Це був другий ступінь космічної ракети Ariane 6, яку напередодні запустила Європейська космічна агенція.

Фото ракети опублікував, зокрема, просвітницький проєкт про космос Alpha Centauri.

Користувачі зафільмували на відео, як ракета пролітає над Україною.

Ще один яскравий знімок Ariane 6 опублікував блогер Ігор Лаченков.

І ще знімки від користувача dimitree з соцмережі X (Twitter).

0 / 0

В Alpha Centauri також розповіли, що росіяни у Ростовській області переплутали другий ступінь Ariane 6 з українським чи то дроном, чи то ракетою, і марно намагалися його збити.

Ariane 6 — нова важка ракета-носій Європейської космічної агенції. Вона має універсальну конструкцію та може запускати місії з низької навколоземної орбіти та далі у відкритий космос. У космосі нова ракета має замінити свою попередницю, Ariane 5, яка експлуатувалась з 1996 років.

Перший демонстраційний запуск ракети без людей на борту відбувся 9 липня цього року з космодрому у Французькій Гвіані. Ariane 6 успішно відірвалась зі стартового майданчика, а через годину після старту вивела на орбіту першу групу супутників на висоті 600 км від поверхні Землі. 

Нагадаємо, у червні над Київщиною можна було спостерігати незвичайне природне явище — "сріблясті" хмари. Зазвичай такі хмари можна побачити влітку ближче до полюсів, коли температура в мезосфері опускається до -120 градусів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації