З пам'ятки архітектури в центрі Києва прибрали вивіску книгарні

З пам'ятки архітектури в центрі Києва прибрали вивіску книгарні Фото: Google Maps

З історичної будівлі в центрі Києва, у приміщенні якої раніше працювала старокиївська аптека, прибрали вивіску книгарні через порушення правил. Про це повідомляє Управління з питань реклами КМДА.

Старовинний будинок на вулиці Великій Житомирській є пам'яткою архітектури, він датований другою половиною XIX століття. Будівля розташована у нульовій форматній зоні, де діють строгі обмеження щодо розміщення зовнішньої реклами.

Зокрема, пояснюють в Управлінні з питань реклами, в нульовій форматній зоні дозволено розміщувати вивіски виключно у вигляді окремих літер площею до двох квадратних метрів. Крім того, в усіх форматних зонах міста заборонено перекривати рекламними конструкціями декоративні елементи фасаду.

З пам'ятки архітектури у центрі Києва прибрали вивіску книгарні
Фото: facebook.com/kyivreklama

Зараз в історичній будівлі працює "Книгарня Є" і, за словами комунальників, її вивіска порушувала правила розміщення реклами в місті. Зокрема, перекривала декоративні елементи на фасаді будинку.

Самовільно розміщені конструкції перекривали декоративне оздоблення історичної будівлі та розміщувалися в непередбачених для цього місцях, — заявили у Київрекламі.

Через це вивіску демонтували. За словами комунальників, демонтаж проводили з максимальною обережністю, щоб не пошкодити фасад будівлі.

Нагадаємо, нещодавно у центрі Києва демонтували велику рекламну конструкцію з висоти 30 метрів. Вона стояла на даху будинку неподалік ТРЦ Gulliver.

Читай також: "На транспортних розв'язках Києва більше не буде реклами — рішення суду"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації