Забудовник ЖК "Ріхерт&Парк" заявив, що знизить висотність будинків та розширить зелену зону

Забудовник ЖК "Ріхерт&Парк" заявив, що знизить висотність будинків та розширить зелену зону Візуалізація ЖК "Ріхерт&Парк"

Компанія A Development, яка є забудовником ЖК "Ріхерт&Парк" на місці колишнього пивного заводу Ріхтера, заявила, що перегляне концепцію проєкту та розширить зелену зону. Про це пише "Хмарочос".

Зокрема, у новому житловому комплексі на розі вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської, що у підніжжя гори Юрковиця, обіцяють збільшити паркову та рекреаційну зони до з 3,75 га до 13,5 га. А максимальну висотність будинків мають знизити з 42 до 36 метрів.

У компанії кажуть, що вони пішли на компроміс після громадських обговорень з місцевими жителями та активістами, які виступають проти забудови. При цьому будинків висотністю до 36 метрів у новому ЖК буде лише декілька, а всі інші не перевищуватимуть 27 метрів.

Також забудовник запевняє, що гора Юрковиця буде вищою за найвищі будівлі ЖК майже на 35 метрів, тож краєвид збережеться.

Активісти ж наголошують, що будувати висотою більш ніж 27 метрів в цьому районі не можна взагалі. Також вони вимагають замість будівництва нового ЖК створити парк "Київські пагорби", який би охоплював гори Щекавиця, Юрковиця та Замкова. За їхніми словами, тільки створення заповідної зони врятує історичні гори від забудови. 

Підприємець натомість обіцяє виконати свої зобов'язання щодо створення вертикального парку в ареалі Юрковиці, який матиме площу 6,5 га. Там мають прокласти екостежки та зробити оглядові майданчики, звідки відкриватимуться панорами Подолу. 

Завод Ріхтера. Фото: facebook.com/kir.stepanets

Ті приміщення, пивного заводу Ріхтера, які не підуть під знесення, обіцяють відновити. У них мають розмістити фудхол, коворкінг, фітнес-клуб, супермаркет тощо.  

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на вулиці Малій Житомирській горів флігель історичної садиби Мурашка ХІХ століття. Будівлю раніше намагалися знести, щоб збудувати на її місці новий житловий комплекс. Садиба вже багато років перебуває в аварійному стані, і у ній залишився лише один житель. 

Читай також: "Невідомий Поділ: цікаві локації, про які ви не знали"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації