Зеленський підтримав петицію про створення на Юрковиці національного парку замість її забудови

Зеленський підтримав петицію про створення на Юрковиці національного парку замість її забудови Фото: ngo.kosmostabir.org

Президент Володимир Зеленський підтримав петицію, автор якої просив створити національний парк "Київські пагорби" на горі Юрковиці для захисту її від забудови.

Голова держави звернувся до міністра з довкілля та природних ресурсів, щоб його відомство підготувало документи для створення цього національного парку, і доручив розглянути їх Кабінету міністрів.

Підтримую висловлену в електронній петиції пропозицію щодо збереження, відтворення й ефективного використання території Київських пагорбів та створення парку "Пагорби Києва", — зазначив президент у своїй відповіді.

Автор клопотання — військовослужбовець 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького ЗСУ Сергій Литвяк. За його словами, будівництво на Юрковиці суперечить інтересу громади, яка вже багато років бореться за цей пагорб та сусідні озеро й ліс. 

Окрім створення національного парку на території гори Юрковиця та сусідніх ділянках, автор петиції також просив "розробити законодавчий механізм стабілізації руху забудовників в Україні".

Зазначимо, в межах Юрковиці та колишнього пивзаводу Рихтера планують звести житловий комплекс "Ріхтер&Парк". Будівельник вже розпочав роботи, проте місцева громада та активісти виступають проти зведення. Зокрема, раніше вони створили аналогічну петицію до влади Києва, яка набрала необхідну для розгляду кількість підписів. У КМДА звернення на словах підтримали, проте заявили, що у підрядника є всі необхідні документи та дозволи.

Нещодавно забудовник ЖК "Ріхерт&Парк" заявив, що перегляне концепцію проєкту як компроміс з громадою. Зокрема, компанія пообіцяла збільшити паркову та рекреаційну зони до 13,5 га. А максимальну висотність будинків — знизити з 42 до 36 метрів.

Читай також: "Київрада викупить ділянки заказника "Протасів яр" імені Романа Ратушного у забудовника"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації