Житній ринок приведуть у сучасний вигляд: створено робочу групу

Житній ринок приведуть у сучасний вигляд: створено робочу групу Фото: wikipedia.org

Житній ринок на вулиці Верхній Вал, 16 збираються привести в належний технічний стан. Для цього столична влада створила робочу групу. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Фахівці вивчать, як можна надати ринку сучасний вигляд і як можна буде його ефективно використовувати. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, одна з основних цілей групи — дати Житньому ринку друге життя.

Заддання складне, ми маємо зберегти його призначення й архітектурне рішення та водночас зробити його сучасним і функціональним, — сказав він.

Також чиновник навів у приклад Європу, де старовинні ринки завдяки інноваціям й інвестиціям стали новими міськими магнітами не тільки для місцевих мешканців, а й для туристів.

Перше засідання робочої групи, до якої залучені також представники громадськості, відбудеться найближчим часом. За результатами засідання члени групи підготують пропозиції щодо майбутнього оновлення й концепції ринку та щодо умов ймовірного конкурсу оренди. Потім ці пропозиції скерують меру Києва Віталієві Кличку.

  • Житній ринок — найдавніший чинний ринок Києва. Він бере свій початок із часів Київської Русі. 
  • У XV столітті Житній ринок — основний торговельний центр міста. Тут двічі на рік збирався ярмарок. 
  • Сучасну будівлю Житнього ринку звели в 1980 році. І після понад 40 років експлуатації вона потребує капітального ремонту.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що інвестиційна компанія Inzhur заявила про намір врятувати Житній ринок. Її власник Андрій Журжій оголосив про готовність створити фонд, щоб разом з киянами та всіма небайдужими українцями викупити Житній ринок в адміністрації Києва.

Також представники інвестиційної компанії Inzhur розповіли, що планують зробити в Житньому ринку після його приватизації. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації