14-річний картингіст із Києва може стати першим пілотом Формули-1 від України

14-річний картингіст із Києва може стати першим пілотом Формули-1 від України Фото: фейсбук Олександра Бондарева

14-річний картингіст із Києва Олександр Бондарев може стати першим українським пілотом у Формулі-1. Юнак підписав контракт із професійною гоночною академією Williams Racing. Ця академія створена для навчання молодих спортсменів-гонщиків, кінцевою метою якої є участь у Формулі-1. Про підписання контракту Олександр Бондарев повідомив на своїй сторінці в інстаграмі. 

Маю честь приєднатися до гоночної Академії Williams. З п'яти років, коли я почав займатися картингом, я мріяв про Формулу-1. У мене, звичайно, попереду ще довгий шлях, але це величезний крок для мене. Я завжди знав, що участь у програмі для молодих пілотів Формули-1 має вирішальне значення, і я наполегливо працюватиму, щоб виправдати довіру та віру, яку висловили мені, — написав картингіст.

У свої 14 років Олександр Бондарев уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Він став першим українським водієм в історії картингу, який виграв цей чемпіонат.

Киянин може стати першим українським пілотом Формули-1
Фото: фейсбук Олександра Бондарева

Ставши частиною юніорської програми Williams Racing, киянин виступатиме в юнацьких категоріях автоспорту. Також він навчатиметься в легендарних тренерів.

Киянин може стати першим українським пілотом Формули-1
Фото: фейсбук Олександра Бондарева

Вже в жовтні Олександр Бондарев візьме участь у змаганні FIA Karting World Championship як учасник команди Williams Racing.

У разі успішного проходження навчання в академії Олександр Бондарев може стати пілотом Формули-1. Якщо це станеться, він буде першим гонщиком Формули-1 від України.

Киянин може стати першим українським пілотом Формули-1
Фото: фейсбук Олександра Бондарева

Раніше "ТиКиїв" писав про київського рятувальника-рекордсмена Олександра Барана. Під час Національного чемпіонату США Firefighter Challenge він встановив новий світовий рекорд у віковій категорії 40+, пройшовши естафету за 1.19.98. Детальніше про рекорд киянина читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації