Активісти почали встановлювати у Києві громадські попільнички

Активісти почали встановлювати у Києві громадські попільнички Фото: instagram.com/mistoznavstvo

Активісти урбаністичного проєкту "Містознавство" почали встановлювати у Києві громадські попільнички. Першу з них поставили біля будівлі "Квіти України".

Активісти пояснюють, що вирішили встановити на "Квітах України" попільничку через те, що клумби довкола споруди постійно засмічені недопалками. Часто їх викидають прямо поміж квітів.

Щоб боротися з недопалками, спочатку активісти поставили там "тестову" попільничку зі звичайної залізної банки. Вона мала чималий попит, проте за деякий час зникла. 

Активісти почали встановлювати у Києві громадські попільнички
Фото: instagram.com/mistoznavstvo

Нову попільничку вирішили зробити вже з бетону. Щоб курцям було зрозуміло, що це взагалі таке, на попільничці зобразили сигарету, а поряд додали напис із поясненням:

Це громадська попільничка. Випорожніть її, будь ласка, якщо вона переповнена. Ми помітили тут багато недопалків, що засмічують простір. Тож спробуємо таким чином вирішити проблему.

Активісти почали встановлювати у Києві громадські попільнички
Фото: instagram.com/mistoznavstvo

У "Містознавстві", кажуть, що мають форму для виготовлення таких бетонних попільничок, а їхня собівартість становить приблизно 10 грн. Тож, якщо і ця урна простоїть недовго, її можна швидко замінити.

Крім того, активісти планують встановлювати такі громадські попільнички й в інших публічних просторах Києва, які страждають через викидання недопалків.  

0 / 0

Нагадаємо, раніше активісти "Містознавства" встановили залиті бетоном конуси на вулиці Липинського, щоб захистити облаштовану там велодоріжку від незаконного паркування. Водії залишають там свої авто, створюючи незручності для велосипедистів та наражаючи їх на небезпеку.

Читай також: "5 дієвих способів кинути курити"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації