Деяких тварин із новокаховського зоопарку вдалося врятувати

Деяких тварин із новокаховського зоопарку вдалося врятувати Фото: "Казкова діброва"

Деяких тварин із зоопарку "Казкова діброва", що у тимчасово окупованій Новій Каховці, вдалося врятувати, повідомили на сторінці зоопарку в фейсбуці.

Зазначається, що не всі тварини під час потопу  перебували на території закладу. Так, папугу Вєню, білок-летяг, фреток, папуг, шиншил і морських свинок вберегла працівниця зоопарку, яка доглядала за ними у себе вдома.

Комплекс відпочинку "Казкова діброва" був повністю затоплений водою після підриву окупантами Каховської ГЕС. Раніше повідомлялося, що у зоопарку загинуло близько 300 тварин, врятувалися лише птахи.

У зоопарку також зазначили, що працівники цілий рік намагалися врятувати тварин в умовах окупації. Тварини були заблоковані у парку, який було заміновано, всі дороги перекриті, евакуація була неможливою. Робітники щодня під обстрілами, ризикуючи  життям, доглядали за тваринами. 

Ми робили все, щоб зберегти життя тварин, навіть в такій жахливій ситуації. А сьогодні "Казкова діброва", улюблене місце відпочинку жителів і гостей Нової Каховки, було знищено окупантами. Це страшне горе, страшний біль. Нехай "Казкова діброва" залишається в нашій пам'яті як казковий куточок нашого рідного міста, — написали у зоопарку "Казкова діброва"

Нагадаємо, в ніч на 6 червня російські окупаційні війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Унаслідок цього було затоплено десятки населених пунктів Херсонщини.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації