Для Природничого музею менш ніж за добу назбирали 165 тис. грн, щоб погасити борг за опалення

Для Природничого музею менш ніж за добу назбирали 165 тис. грн, щоб погасити борг за опалення Фото: facebook.com/NationalMuseumofNaturalHistoryKyiv

Небайдужі українці менш ніж за добу зібрали майже 165 тисяч гривень допомоги для Національного науково-природничого музею НАН України. Ці гроші підуть на погашення боргів за опалення музею. 

У четвер, 23 листопада, адміністрація музею заявила, що через відсутність державного фінансування та субсидій на оплату комуналки їм відімкнули опалення за борги. Тож музей звернувся до киян та інших українців із проханням допомогти зібрати кошти на оплату боргів.  

Пізніше там уточнили, що борг за теплопостачання за сезон 2022-2023 складає 400 тисяч грн. Після оплати боргу постачальник послуг пообіцяв повернути опалення. Усього ж потреби музею на опалення за весь сезон становлять близько 1,2 млн грн.

Наступного дня, 24 листопада, у музеї відзвітували, що менш ніж за добу небайдужі українці перерахували на їхні рахунки 164 969 грн. 

Адміністрація подякувала благодійникам та повідомила, що вже підготувала платіж для сплати боргу за опалення. Відновлення теплопостачання до музею очікують вже наступного тижня.

Нагадаємо, Департамент захисту довкілля КМДА підшукує локацію, на якій можна буде реалізувати "зелений" проєкт зі створення "живих" стін. Киян просять запропонувати свої варіанти місця для втілення проєкту.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації