Які заходи безпеки й обмеження діятимуть у Києві на Великдень

Які заходи безпеки й обмеження діятимуть у Києві на Великдень Фото: "ТиКиїв"

Київ готується до святкування Великодня. У день свята, 5 травня, в місті будуть діяти всі необхідні заходи безпеки. Які саме — повідомляє КМВА.

Для забезпечення правопорядку залучатимуть представників Національної поліції України та муніципальної охорони Києва. Вони патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян — храми, собори й Національний заповідник "Києво-Печерська лавра". Такі заходи необхідні для недопущення провокацій. Також правоохоронці в разі оголошення повітряної тривоги допомагатимуть вірянам і священнослужителям евакуюватися до укриттів.

Крім того, в Києві працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри. Вони відстежуватимуть ситуацію в місті задля запобігання правопорушень.

Комендантська година на Великдень діятиме без змін — з 00:00 до 05:00. Богослужіння транслюватимуть онлайн по телебаченню, а також у ютубі та соцмережах храмів. Тому, за можливості, людей просять утриматися від відвідування церков. Та якщо ж ти все-таки вирішив піти до храму — дбай про безпеку і намагайся уникати великих скупчень людей.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Софії Київській масштабно святкуватимуть Великдень з концертами, весняними іграми й спільною трапезою. Детальніше про цей захід дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації