Киян просять економити світло, щоб уникнути відключень, а бізнесу можуть обмежити споживання

Киян просять економити світло, щоб уникнути відключень, а бізнесу можуть обмежити споживання Фото: "ТиКиїв"

Через різке похолодання та російські атаки на українські електростанції киян просять економити електроенергію 18 квітня у пікові години: з 19:00 до 22:00. Про це повідомив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

Він розповів, що зараз існує високий ризик того, що столичним споживачам може не вистачити електроенергії від генерації та імпорту. А отже існує ймовірність застосування обмежень.

Щоб не дійти до обмежень, пропоную всім (як населенню, так і бізнесу) економно користуватися світлом з 19:00 до 22:00, а прання і пилососіння перенести на інші години, — закликав Коваленко.

Також в "Укренерго" попередили, що 18 квітня протягом дня, до 22:00, можуть застосувати графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Їх будуть застосовувати в незначних обсягах та  рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України.

Водночас відключення не стосуватимуться об'єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

Через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. В енергосистемі виник дефіцит потужності. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість — максимально залучати імпорт електроенергії, — пояснили в "Укренерго".

Нагадаємо, компанія ДТЕК Київські електромережі розробила нові графіки на випадок відключень електроенергії у столиці. Там розповіли, що енергосистема України зараз — дуже вразлива, в тому числі й у Києві. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації