Київ є і буде пріоритетною ціллю для противника, але ситуація контрольована — Сергій Попко

Київ є і буде пріоритетною ціллю для противника, але ситуація контрольована — Сергій Попко Фото: "ТиКиїв"

Останнім часом у різних інформаційних каналах активно поширюються чутки про новий великий наступ росіян. Експерти не виключають повторного наступу і на Київ.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв'ю ТСН каже, що окупанти і справді не покинули цілі захопити столицю. Це для них пріоритетна ціль. Та наразі підвищеної загрози з північного напрямку немає.

Київ є і буде пріоритетною ціллю №1 для противника. Досвід початку повномасштабного вторгнення довів, що небезпека може виникнути з будь-якого напряму. І, зокрема, з північного. Але на сьогодні наша розвідка та розвідка партнерів не фіксують створення ударних угрупувань, які могли б нести загрозу з північного напрямку. Ситуація стабільна та контрольована. Проте, повністю воєнну загрозу з північного напрямку ніхто не знімав. Тому обороні столиці постійно приділяється увага, — зазначає Сергій Попко.

Регулярно і на постійній основі в Києві проводиться ряд оборонних заходів. А саме:

  • підсилення прикордонних нарядів;
  • утримання в готовності до адекватного реагування необхідних сил та засобів;
  • тренування сил оборони Києва щодо підготовки та ведення можливої оборонної операції в умовах наступу противника на столицю;
  • зведення надійних систем вогневого ураження та інженерних загороджень;
  • організована протиповітряна та протитанкова оборони;
  • удосконалення системи управління угрупованням, організовується ефективна взаємодія всіх сил оборони;
  • здійснення заходів щодо громадського порядку і захисту цивільного населення.

Навколо самого Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів. Перший рубіж розташований досить далеко від столиці. Детальна інформація щодо організації рубежів оборони, розташування сил та засобів, як відбувається нарощування тощо — це закрита інформація.

Більшу частину інформації щодо оборони Києва та Київщини з північного напрямку широкому загалу ми розкрити не можемо. Але можемо запевнити — оборонні споруди навколо столиці систематично нарощуються, протяжність ліній рубежів збільшується, з кожним днем покращується їхня надійність та ефективність. Щоденно про захист людей піклуються тисячі військових, — запевняє Сергій Попко.

Раніше "ТиКиїв" писав про оновлення мобільного застосунку "Повітряна тривога". Які сервіси в ньому додалися — читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації