Київ уклав договір на закупівлю турецьких автобусів на 18,6 млн євро

Київ уклав договір на закупівлю турецьких автобусів на 18,6 млн євро Фото: alltransua.com

"Київпастранс" уклав договір на постачання нових 12-метрових автобусів з турецькою компанією Anadolu Isuzu Otomotiv за кредитом Європейського інвестиційного банку. Повідомлення про це опублікували на порталі тендерів Євросоюзу. 

Згідно з текстом оголошення, йдеться про нові автобуси з дизельним двигуном довжиною 12 метрів з низькою підлогою. Місткість автобусів має складати приблизно 105 пасажирів, включаючи 30 місць для сидіння та одне місце для крісла колісного. 

Кількість автобусів в оголошенні не зазначена, проте загальна сума закупівлі разом із супутніми товарами та послугами складає 18 595 350 євро без податків.

Як повідомляє портал Alltransua, тендер на закупівлю автобусів оголосили ще у березні 2021 року, проте через повномасштабне вторгнення росії в Україну його призупинили. Процеси по тендеру відновились лише у 2023 році. Всього учасників торгів було два: компанія Anadolu Isuzu Otomotiv, яка стала переможцем, та ще одна турецька компанія Otokar.

Також зазначається, що у 2017 році компанія Anadolu Isuzu Otomotiv надсилала до України декілька демонстраційних зразків. Автобуси цього виробника активно купують і сусідні країни. 

Нагадаємо, у київському метро почав курсувати другий з поїздів, які місто отримало як благодійну допомогу від Варшави. Обидва потяги їздять зеленою гілкою підземки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації