Київрада викупить ділянки заказника "Протасів яр" імені Романа Ратушного у забудовника

Київрада викупить ділянки заказника "Протасів яр" імені Романа Ратушного у забудовника Фото: facebook.com/save.protas

Столична влада вирішила викупити земельні ділянки, які увійшли до заказника "Протасів яр" імені Романа Ратушного. Про це розповів секретар Київради Володимир Бондаренко у Facebook.

За його словами, відповідний проєкт рішення вже зареєстрували, і його мають винести на найближче пленарне засідання Київради. Разом з ним розглянуть проєкти документів, які просила підтримати громада міста.

Бондаренко нагадав, що раніше на вимогу ГО "Захистимо Протасів Яр" Київрада розпочала переговори з власником земельних ділянок ТОВ "Протасів яр". Ця компанія планувала забудувати частину урочища. Коли ж Київрада оголосила Протасів Яр ландшафтним заказником, господар ділянки спробував скасувати це рішення через суд.

Переговорний процес зайшов у глухий кут. Оскільки намагання власників використати земельні ділянки у Протасовому яру навіть під часткову забудову не сприймається ані громадою, ані міською владою, — каже Бондаренко. 

Він зазначив, ділянку продали ще 20 років тому, і власник, у разі її вилучення, має право на відповідне відшкодування. Питання викупу раніше вже порушували представники громади Протасового яру, а напередодні, за словами Бондаренка, його підтримав і господар ділянок.

Тепер міська влада очікує, що ТОВ "Протасів яр" відмовиться від свого наміру оскаржити рішення про створення ландшафтного заказника у Протасовому Ярі. Наступне засідання у цій справі має відбутися завтра, 18 вересня, в Північному апеляційному суді Києва.

Бондаренко також додав, витрати на викуп земель заповідника планують покрити з надходжень до бюджету Києва від продажу та оренди земельних ділянок. Ціну визначать за результатами проведення експертної оцінки та переговорів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації