Київський ЖК економить 180 000 грн на рік завдяки сортуванню сміття

Київський ЖК економить 180 000 грн на рік завдяки сортуванню сміття Фото: freepik.com

Мешканці київського житлового комплексу завдяки сортуванню та переробці відходів економлять 180 тисяч гривень на рік. Про це повідомляє телеграм-канал про урбаністику NE:Urban.

Там розповіли, що українські ОСББ жаліються на відсутність грошей, однак насправді часто "викидають" ці гроші в сміттєві баки. Тоді як свідомий підхід до сортування відходів може зекономити сотні тисяч гривень.

Це довело ОСББ житлового комплексу "Френдлі Хаус", що розташований на Микільській Слобідці. У цьому ЖК реконструювали сміттєві баки, обмежили до них доступ сторонніх людей та запровадили сортування і роздільне збирання сміття. Біля баків повісили таблички з інструкцією, які відходи куди викидати та поясненням, чому це важливо.

Фото: t.me/ne_urban

У NE:Urban кажуть, що ці заходи вже дали свої результати: ОСББ зекономило близько 53% коштів, які раніше витрачалися недоцільно. Загалом же сума заощаджених грошей становить 180 тисяч грн на рік.

Зображення: t.me/ne_urban

"Кошти — у сміттєвих баках" — це не красива метафора, а наша реальність. Тож, якщо ваше ОСББ досі жаліється на відсутність грошей, почніть з відходів: цим ви допоможете не тільки природі, але й собі, — зауважили в NE:Urban.

Нагадаємо, у Київській області запрацювала мобільна фабрика, яка виробляє будівельні блоки у стилі LEGO з уламків зруйнованих будівель. Її привіз в Україну австралійський стартап Mobile Crisis Construction, щоб допомогти відбудувати зруйновані війною житло та інфраструктуру.

Читай також: "Як очистити столицю від сміття? 5 корисних програм для киян"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації