Міст-хвилю на Оболонський острів майже добудували: коли його відкриють

Міст-хвилю на Оболонський острів майже добудували: коли його відкриють Скриншот відео Павла Авдокушина

На Оболоні вже майже завершили зведення пішохідного мосту-хвилі, який з'єднає парк "Наталка" та Оболонський острів. Про це повідомив незалежний інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин.

На прохідній частині мосту вже облаштували бетонні плити. Споруда тепер повністю спирається на постійні опори, а центральна частина прохідної зони — на ванти. Незабаром міст повністю звільнять від тимчасових конструкцій, і його можна буде побачити у всій красі.

Будівельники ще мають змонтувати огорожу вдовж прохідної частини, дофарбувати міст, змонтувати декоративну підсвітку тощо. Бетонні плити на прохідній частині покриють спеціальним прогумованим покриттям.

Цікаво, що сталеві конструкції для мосту виготовили з останнього металу, що був виплавлений на маріупольському заводі "Азовсталь". Вивозили цей метал із Маріуполя до Дніпра вже під обстрілами російських окупантів — 27 лютого 2022 року. 

Авдокушин зазначив, що будівництво мосту розпочали коштом українських меценатів ще до початку повномасштабної війни, а завершують його на цільові кошти, які надали іноземні благодійники. Зокрема, серед спонсорів — Метрополія Великого Парижу та держава Тайвань. 

Відкрити міст-хвилю планують на День Києва, який цього року припадає на 26 травня. Разом з ним також мають відкрити нову зону відпочинку на Оболонському острові.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що влітку цього року у столиці не вмикатимуть частину фонтанів з міркувань економії електроенергії. Працюватимуть тільки фонтани у парках і скверах міста.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації