На Київщині відкрили новий міст через річку Ірпінь: конструкцію старого залишили як меморіал

На Київщині відкрили новий міст через річку Ірпінь: конструкцію старого залишили як меморіал Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У мікрорайоні Романівка, що знаходиться між Києвом та Ірпенем, офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь. Старий міст був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення росії, а потім став порятунком для тисяч людей, що тікали від окупантів.

Про відкриття мосту повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Він назвав цю подію історичною, і додав, що зруйнований міст назавжди залишиться в історії "Дорогою життя".

Новий міст для автомобілів та пішоходів побудували поруч зі старим. По ньому вже їздить транспорт, проте роботи ще не завершені. Зокрема, залишилось налаштувати світлофор. Окрім історичного значення, новий міст має розвантажити Романівку на в'їзд та виїзд у години пік.

Напівзруйновану конструкцію старого мосту залишили як частину меморіалу, який тут хочуть створити у майбутньому. 

Довідка. Міст через річку Ірпінь у Романівці Сили оборони України підірвали 25 лютого 2022 року, щоб зупинити наступ росіян на Київ. У березні того ж року через цей міст евакуювалися тисячі мешканців Ірпеня, Бучі, Гостомеля та навколишніх сіл, які були окуповані або де тривали бойові дії.

Нагадаємо, у селі Шкарівка, поблизу Білої Церкви, звели найвищу дерев'яну гойдалку в Україні. Її внесли в Книгу рекордів України. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації