На Київщині закінчують будувати перше інклюзивне містечко для військових: фото

На Київщині закінчують будувати перше інклюзивне містечко для військових: фото Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У Київській області завершують будівництво незвичайного житлового комплексу для ветеранів, які отримали інвалідність через поранення на війні. Про це повідомив голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

За його словами, це — перший і поки єдиний в Україні подібний інклюзивний ЖК. Він нараховує 56 будинків, які пристосовані для комфортного проживання, вільного пересування та дозвілля людей з інвалідністю.

0 / 0

Будівельні роботи вже на фінішній прямій. У будинках залишилось зробити ремонт, встановити кухонні меблі, облаштувати ванни та санвузли. 

Вже наприкінці серпня захисники мають отримати ключі від своїх нових осель, які їм передадуть у власність. Зараз триває оформлення всіх документів, також бійцям вручили сертифікати на майбутнє житло.  

0 / 0

Ветеранам, що тут мешкатимуть, допоможуть працевлаштуватися, зарахувати їхніх дітей до садочків та шкіл, що поруч. Щоб дітям було зручніше добиратися до навчальних закладів, благодійники планують придбати шкільний автобус. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що в Ірпені відбудовують приватний сектор, будинки в якому були зруйновані росіянами під час окупації Київщини. Загалом там зводять з нуля нові об'єкти за 42 адресами.  

Читай також: "Іноземці приїздять на Київщину у воєнні "екстрим-тури", щоб побачити Бучу та Гостомель"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації