На Київщині запустять пілотний проєкт з меморіалізації пам’ятних місць: що це таке

На Київщині запустять пілотний проєкт з меморіалізації пам’ятних місць: що це таке Фото: facebook.com/DARTUkraine

Державне агентство розвитку туризму представило Концепцію меморіалізації пам'ятних місць. Пілотний проєкт запустять у Київській області. 

Мета представленої концепції — створити мапу локацій, які стануть новими "форпостами національної пам'яті", і до яких у майбутньому приїжджатимуть багато українців та іноземців.

Голова Держагентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів під час презентації зазначила, що війна сформувала нову соціальну парадигму — місця вшанування пам'яті та героїзму українського народу. 

В Україні з'являється все більше таких місць, і держава має супроводжувати та розвивати процес їх меморіалізації, який стане одним із найважливіших соціокультурних явищ у наступні десятиліття.

Процес створення подібних маршрутів потребує ще ширшого експертного кола та тривалих дискусій, позаяк тематика є тендітною й стосується великої кількості українців. Ми маємо дбати вже зараз, щоб ніколи ніхто не забув про високу ціну української свободи й незалежності, — каже очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, на початку грудня презентували ескізний проєкт Національного військового меморіального кладовища, яке мають створити під Києвом. Під час його проєктування надихалися Арлінгтонським цвинтарем у США. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації