На вулицях Києва почали встановлювати популярні в Європі та США парклети: що це таке

На вулицях Києва почали встановлювати популярні в Європі та США парклети: що це таке Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві почали облаштовувати парклети — популярні у Європі та США мініпростори з вуличними меблями та озелененням. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Перші парклети облаштували у Шевченківському районі, а вже незабаром вони з'являться в усіх районах столиці. У київській адміністрації пояснили, що встановлюють парклети для того, щоб забезпечити більше місць для відпочинку в місті та повернути тротуари пішоходам.

Виготовленням та облаштуванням парклетів власними силами займаються районні "зеленбуди" без залучення додаткових бюджетних коштів.

Фото: kyivcity.gov.ua

Парклети встановлюють там, де до цього стояли МАФи, або у тих місцях, де постійно незаконно паркують автомобілі. Тепер у цих затишних просторах можна відпочити, поспілкуватися та насолодитись квітами й деревами.

Фото: kyivcity.gov.ua

Крім того, при облаштуванні парклетів дотримуються вимог безбар'єрності, щоб ці точки відпочинку були доступними та зручними для всіх.

Фото: kyivcity.gov.ua

Довідка. Перший парклет з'явився у 2005 році в Сан-Франциско (США) як метод боротьби із засиллям автомобілів у місті. Міські активісти у межах експерименту встановили на паркінгу лавки й вазони з квітами. Нове місце відпочинку швидко набуло популярності, і парклети почали з'являтись в інших містах США та Європи. Зараз вони часто входять до офіційних міських програм з озеленення.

Нагадаємо, з будівлі універмагу "Дитячий світ" демонтували величезну рекламну вивіску заввишки з п'ятиповерховий будинок. Загалом на вулиці Андрія Малишка, де розташований універмаг, демонтували понад 100 незаконних вивісок та рекламних засобів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації