Облаштування Оболонського острова та зведення мосту-хвилі майже закінчили

Облаштування Оболонського острова та зведення мосту-хвилі майже закінчили Скриншот відео Павла Авдокушина

Роботи з облаштування зони відпочинку на Оболонському острові та будівництво пішохідного мосту-хвилі до нього — вже на завершальній стадії. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він заявив, що вже найближчими тижнями нову рекреаційну зону відкриють, і кияни зможуть її відвідувати.

Одна з рекреаційних зон, яку ми плануємо відкрити найближчими тижнями — острів Оболонський. Роботи вже на завершальній стадії, — розповів Кличко.

Територію для відпочинку на Оболонському острові облаштовують зі збереженням флори та фауни. Також там висадили нові рослини: декоративні яблуні, рожеву акацію, бузок та газони, що квітнуть усе літо.

Рекреаційну зону на Оболонському острові мали відкрити ще у 2022 році, але зробити це завадило повномасштабне вторгнення. Зараз, попри війну, місто знаходить можливість реалізовувати такі проєкти.

Кличко розповів, що конструкції для мосту-хвилі, який теж добудовують, виготовили ще на маріупольському заводі "Азовсталь". Їх перевезли за кілька тижнів до початку повномасштабної війни.

Він додав, що на зведення мосту-хвилі грошей з бюджету міста не витрачають. Будівництво відбувається коштом меценатів, Метрополії Великого Парижа й Тайваню. 

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко розповів, коли мають повністю відкрити рух транспорту Подільсько-Воскресенським мостовим переходом. Зараз активно будують ділянку, яка сполучатиме міст з Троєщиною. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації