Під Національне військове кладовище офіційно виділили 265 га землі: де саме

Під Національне військове кладовище офіційно виділили 265 га землі: де саме Ескіз проєкту Національного військового меморіального кладовища

Для будівництва Національного військового меморіального кладовища офіційно виділили дві земельні ділянки під Києвом. Про це повідомили у Міністерство у справах ветеранів.

Державна установа "НВМК", що є замовником будівництва кладовища, зареєструвала право постійного користування ділянками у межах Гатненської територіальної громади: поблизу села Мархалівка та Південного кладовища у селі Віта Поштова. Загальна площа майбутнього меморіального кладовища — 265 га, з них понад 120 га займатимуть поля для поховань, колумбарій, крематорій, релігійні споруди, музейний комплекс та інші об'єкти для почесних поховань військових.

Відтепер починається новий динамічний розвиток проєкту. Якщо раніше НВМК займалася проєктуванням ділянки та плануванням наступних етапів, то фактично відсьогодні вже можуть розпочинатися підготовчі роботи до будівництва, — каже в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Також Мінветеранів вже розробило проєкт порядку утримання та охорони НВМК. Цей порядок встановлюватиме правила поводження, перебування, заборон, розміщень, облаштування місць поховань тощо. Розпочати будівництва кладовища планують якомога швидше. Для цього ескізний проєкт розбили на кілька черг будівництва, які будуть проводити паралельно.

Також нещодавно Кабмін ухвалив постанову про спрощення процедури видалення зелених насаджень. Зараз вже створюють комісію, яка буде обстежувати рослини, які потрібно буде прибрати для будівництва кладовища. При цьому проєкт НВМК передбачає максимальне збереження зелених насаджень, а усю деревину після вирубки передадуть на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив порядок використання коштів для створення Національного військового меморіального кладовища, виділивши на його будівництво понад 500 млн грн. За задумом, це кладовище має стати центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим Героям України.

Ховати на ньому будуть військовослужбовців, які захищали Україну та брали участь у миротворчих місіях, людей з інвалідністю внаслідок війни тощо. Також на меморіальному кладовищі передбачені перепоховання військових та видатних борців за незалежність України у XX столітті. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації