Скільки людей врятували київські лайфгарди за пляжний сезон

Скільки людей врятували київські лайфгарди за пляжний сезон Фото: kyivcity.gov.ua

Київські лайфгарди від початку травня до вересня цього року врятували на місцевих пляжах маже 80 людей та надали допомогу 260 відпочивальникам. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Він розповів, попри те, що офіційно пляжний сезон у Києві так і не оголошували, рятувальники щоденно чергували на муніципальних пляжах, аби надати допомогу відпочивальникам. Загалом лайфгарди врятували 79 людей, серед яких були 28 дітей, віком до 14 років.

За словами Возного, найчастіші інциденти на воді були через фізичну втому або необачність відпочивальників, коли вони запливали занадто далеко від берега. Також нещасні випадки траплялися через вживання алкоголю та купання у заборонених місцях.

Директор КП "Плесо" В'ячеслав Савицький запевнив, столичні лайфгарди регулярно проходили тренінги на випадок надзвичайних ситуацій.

Загалом цього літа рятувальники надали домедичну допомогу 260 відпочивальникам та допомогли знайти своїх батьків 44 діткам, які загубилися. 

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у Вишгородському районі Київщини врятували від пожежі ціле село, до якого впритул підійшов вогонь. Полум'я вдалось зупинити вже на подвір'ях місцевих жителів та на території ферми.

Читай також: "Добровольчий мобільний госпіталь шукає лікарів на жовтневу ротацію: як приєднатися"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації