Столичні підприємці можуть отримати грант за спрощеною програмою

Столичні підприємці можуть отримати грант за спрощеною програмою Фото: unsplash.com

Кияни можуть отримати гранти для підприємців за програмами "Власна справа" та "Грант для ветеранів" за спрощеним порядком. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Учасники програми "Власна справа" можуть отримати мікрогрант 75 000 грн. Для цього фізична особа повинна зареєструватися як ФОП (без обов’язкової вимоги до кількості створюваних робочих місць).

Грантоотримувачі зможуть підтвердити сплату податків та єдиного внеску, надавши відповідні відомості Державному центру зайнятості, та відкликати свою заяву до ухвалення рішення про надання гранту або відмову.

Також позначено випадки, які не вважатимуться нецільовим витрачанням коштів, і доповнено список відомостей, що вносяться отримувачами мікрогрантів у заяву. Тепер учасники програми можуть вказати в заявці на грант дані про відношення до категорій осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та неналежність до національних публічних діячів.

Крім цього, введені нові вимоги до робочих місць: на них не можна приймати працівників, які протягом 180 днів до моменту працевлаштування перебували у трудових відносинах з отримувачем гранту.

Міська влада вважає, що спрощена процедура подання заявки та отримання гранту сприятиме вразливим групам населення займатися підприємницькою діяльністю. 

Подати заявку на участь у грантових програмах "Власна справа" та "Грант для ветеранів" можна на порталі Дія за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про сім грантів для молодих підприємців. Куди і як подати заявку, щоб побудувати справу мрії, читайте в нашому матеріалі

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації