Транспорт у Києві не зупинятимуть під час хвилини мовчання: Кличко відповів на петицію

Транспорт у Києві не зупинятимуть під час хвилини мовчання: Кличко відповів на петицію Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

У Києві поки не зупинятимуть громадський транспорт під час щоденної хвилини мовчання о дев'ятій ранку. Таку відповідь дав мер Києва Віталій Кличко на петицію про запровадження хвилини мовчання у місті.

Автор звернення зазначив, що зараз у столиці не проводять заходи на підтримку загальнонаціональної хвилини мовчання та запропонував це змінити. Зокрема, він пропонує зробити голосовий супровід та відлік до хвилини мовчання у всіх районах міста через гучномовці або систему оповіщення про повітряні тривоги. А також — повідомляти про неї на столичних рекламних екранах, сітілайтах тощо.

Крім того, серед пропозицій — зупиняти на цей час громадський транспорт і метро та давати додаткове пояснення на екранах у вагонах підземки.  

На думку автора петиції, хвилина мовчання має бути обов'язковою на всіх засіданнях, публічних і неофіційних подіях, які відбуваються у місті.

Звернення набрало понад 6000 підписів, і на нього відреагував Віталій Кличко. Очільник столиці в цілому підтримав петицію, проте заявив, що запропонована у ній щоденна зупинка громадського транспорту "потребує додаткового вивчення". Адже слід враховувати безпеку та інтенсивність руху у місті, а також ПДР.

За словами мера, місто вже підтримує хвилину мовчання. Зокрема, її відлік лунає в етерах муніципальних теле- та радіостанцій. Також хвилину мовчання проводять під час заходів столичної влади та у столичних навчальних закладах. А у 2024–2025 навчальному році зосереджуватимуть увагу на патріотичному вихованні.

Також влада міста погодилась зробити наступне:

  • повідомити суб'єктам господарювання та розповсюджувачам реклами про необхідність долучитися до хвилини мовчання;
  • впровадити використання міської системи оповіщення для транслювання повідомлень щодо проведення хвилини мовчання;
  • опрацювати можливість впровадження трансляції звукових оголошень про хвилину мовчання у громадському транспорті.

Крім того, на розгляд Київради винесли проєкт рішення, який має врегулювати частину питань, порушених у петиції. Його розглянуть у встановленому порядку.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор відповів на петицію, в якій просили встановити захисні екрани на платформах станцій столичного метро. 

Читай також: "Владу Києва просять зберегти історичну садибу, на місці якої хочуть збудувати 10-поверховий готель"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації