У Києві штрафують за вигул собак без намордника: тварину навіть можуть відібрати

У Києві штрафують за вигул собак без намордника: тварину навіть можуть відібрати Фото: unsplash.com

У Києві патрульні штрафують власників великих собак, які вигулюють своїх улюбленців без намордника та повідця. Про це повідомили у столичній Патрульній поліції.

Там нагадали, що за порушення правил вигулу домашніх тварин передбачена відповідальність. Так, днями правоохоронці склали протоколи на двох власників собак, які вигулювали тварин без намордників.

Перший випадок трапився у Печерському районі. Заявник, який гуляв з дитиною, побачив жінку, що вигулювала свого стаффордширського тер'єра без намордника. Тварина поводилася агресивно та налякала дитину.

Фото: facebook.com/kyivpatrol

А у Дніпровському району собаки, яких літня жінка вигулювала без повідців і намордників, напали на заявницю. Та теж була з улюбленцем та намагалася його захистити, але зазнала травм від чужих собак.

У патрульній поліції нагадали, що вигул собак без повідців і намордників за межами відведених для цього місць (майданчиків для вигулу) заборонений. Виключення становлять тільки собаки, породи яких не внесені до переліку небезпечних.

Яке покарання передбачене

У 2021 році в Україні зросли штрафи за порушення правил вигулу тварин. Так, за вигул собаки без повідця і намордника (крім порід, не внесених до переліку небезпечних), в невідведених для цього місцях та за неприбирання за ними відходів можна отримати попередження або штраф від 170 до 340 грн. Для посадових осіб діє попередження або штраф від 340 до 850 грн.

При повторному порушенні протягом року сума штрафу для громадян становить від 340 до 510 грн, для посадовців — від 510 до 1020 грн.

Якщо порушення супроводжується шкодою здоров'ю людини або його майну, то громадянину загрожує штраф від 1700 до 3400 грн з конфіскацією тварин, а посадовій особі — від 3400 до 5100 грн із конфіскацією тварин.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що у колишній резиденції Януковича у Межигір'ї працює кінологічний центр, де навчають собак для ЗСУ, психотерапії та роботи з травмованими ветеранами. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації