У Києві відкрили бомбосховище з екологічними модульними меблями, розробленими у Литві

У Києві відкрили бомбосховище з екологічними модульними меблями, розробленими у Литві Усі фото: dnipr.kyivcity.gov.ua

У Дніпровському районі столиці, на вулиці Ірини Бекешкіної, 16/2, відкрили нове бомбосховище IV класу безпеки. Про це повідомили у пресслужбі Дніпровської РДА.

Облаштувати укриття допомогли представники благодійних організацій Латвії та Литви, а також 112-та окрема бригада Тероборони Києва. Приміщення оснащене усім необхідним та виконане за всіма будівельними нормами. 

Бомбосховище загальною площею 135 квадратних метрів розраховане на одночасне перебування 200 людей. Тут є ліжка, стільці та лави, встановлена сучасна вентиляційна система, є два входи, запаси води, туалети та санітарні приміщення. 

0 / 0

Зокрема, у бомбосховище поставили модульні меблі, виготовлені з березової фанери з дотриманням екологічних стандартів. Їхній дизайн розробили у Технічному університеті Вільнюса. Їх зручно транспортувати та монтувати: сегменти легко з'єднуються за лічені хвилини без використання інструментів.

Аналогічні модульні меблі були встановлені у метрополітенах Києва та Харкова. Також у столиці відкривають укриття в школах і дитсадках із використанням литовської технології.

Нагадаємо, у Києві оновили старе укриття гуртожитку, і тепер у ньому проводять фотовиставки та зустрічі книжкового клубу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації