У Лаврі покажуть ікони, намальовані на ящиках з-під набоїв

У Лаврі покажуть ікони, намальовані на ящиках з-під набоїв Фото: ПЦУ

Цього четверга, 9 травня, у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відкриється виставка Богородичних ікон, написаних на ящиках з-під набоїв. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Головна ідея проєкту "Ікони на ящиках з-під набоїв" київських художників Соні Атлантової та Олександра  Клименка — перетворення смерті, символом якої є коробка від зброї, на життя, одним з символів якого в українській духовній традиції є ікона.

Ящики, які стали полотнами для ікон, привезли з зони бойових дій. А зображені на дереві образи "є мовчазними, але промовистими свідками усіх трагічних подій, що нині переживає Україна".

Вони уособлюють біль і горе матерів, що переживають втрату дітей, розпач та відчай матерів, що змушені тікати від війни, рятуючи дитячі життя. Разом з тим ці образи загартовують нашу віру у перемогу, — кажуть у Мінкульті.

Локацією для експозиції символічно обрали одну з найбільших християнських святинь України — Києво-Печерську лавру.

Окрім мистецької, виставка також має благодійну складову. Кошти від продажу ікон підуть на підтримку різних волонтерських ініціатив, пов'язаних передусім з військовою медициною. 

Нагадаємо, на Житньому ринку відбудеться благодійний ярмарок "Під Стріхою". На гостей чекає маркет, де продаватимуть речі від українських брендів, книжки, прикраси та хендмейд-вироби. Також будуть різні активності та виступи.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації