У центрі Києва відбудеться історичне ралі на ретро-автомобілях

У центрі Києва відбудеться історичне ралі на ретро-автомобілях Фото: Unsplash

24 серпня, у День Незалежності України, в Києві відбудеться ралі на історичних автомобілях "Українська легенда". Ініціатором заходу виступає Київський міський автомотоклуб.

Проведення ралі спрямовано на об'єднання ретро-авто/мотоспільноти задля допомоги українським військовим. На ньому збиратимуть кошти на "пташок" для ЗСУ. 

Взяти участь у благодійному ралі можуть водії на автомобілях, випущених до 1998 року. Їх поділять на дві групи: Sport та Vintage. Вони своєю чергою будуть розділені на класи за роком випуску та об'ємом двигуна.

Буде також окремий клас для ретро-мото, випущених до 1998 року. 

Рух учасників буде проходити вулицями міста за заданим маршрутом та у межах правил дорожнього руху. Перегонів на вулицях не влаштовуватимуть. Про це повідомляють організатори. 

Не чекайте на шалені швидкості та гуркіт моторів, ефектні дріфти та боротьбу за долі секунди. Головна ідея — красиво і з задоволенням проїхати від старту до фінішу, — пишуть в анонсі заходу. 

У Києві проведуть пробіг на ретро-автомобілях
Афіша заходу

Цікаво буде не лише автомобілістам, а й киянам без "залізних коней". Для гостей заходу організують роботу ретро-таксі. Кожен охочий може покататися на ретро-автомобілі за донат на ЗСУ. 

Також у межах ралі "Українська легенда" проведуть конкурс "Міс та Містер Елеганція" і конкурс патріотичної народної пісні "Народний самоспів". Найкращі образи та голоси відзначать подарунками. 

  • ДЕ? Збір біля пам'ятника засновникам Києва. Маршрут ралі пролягатиме до культурно-мистецького комплексу "Співоче поле" 
  • КОЛИ? 24 серпня, початок о 10:00 
  • СКІЛЬКИ? Участь автомобілістів можлива за умови благодійного внеску в 1000 грн 

Для участі в автопробігу також обов'язкова реєстрація. Для власників ретро-авто форма реєстрації доступна за цим посиланням, для власників ретро-мото — реєстрація тут

Зазначимо, що цей благодійний пробіг започаткує традиційне історичне ралі "Українська легенда". Після перемоги організатори планують проводити його щороку. 

Раніше "ТиКиїв" писав, що на День Незалежності у столиці проведуть забіг на підтримку українців, які живуть в окупації. Як до нього долучитися — читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації