В Україні запрацював Соціальний портал електронних послуг: як ним скористатись

В Україні запрацював Соціальний портал електронних послуг: як ним скористатись Фото: unsplash.com

В Україні запустили Соціальний портал електронних послуг Мінсоцполітики. Тепер необов'язково йти до органів соцзахисту, а достатньо скористатися новим сервісом.

Подати заяву на отримання соціальних послуг можна в особистому кабінеті. Також там можна залишити повідомлення про людину або родину, яка потребує соціальної підтримки, та відстежувати статус звернень.

Напередодні запуску порталу по всій Україні провели низку оновлень в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери. Зокрема, додали функціонал "Легкий старт", що дозволяє неверифікованим користувачам (тобто без КЕП) подати звернення на порталі. Та "Підпис на планшеті", завдяки якому заяву можна буде підписати прямо на екрані планшета соцпрацівника.

У майбутньому функціонал порталу планують розширити. Наприклад, додати можливість подавати заяву на призначення соціальної допомоги. 

У Міністерстві соцполітики хочуть, щоб надалі у цій системі була вся соціальна історія людини. Так громадянам буде зручніше звертатися з питань соціального захисту, коротко вносячи інформацію про себе. А сама система підбиратиме та пропонуватиме ті види підтримки, які можуть бути доступні для конкретної людини.

Нагадаємо, Київ увійшов до 15 найкращих міст світу за рівнем цифровізації та розвитку електронних сервісів Local Online Services Index від ООН. У цьому рейтингу столиця України обійшла такі міста, як Париж, Рим і Відень.

Читай також: "Safewomenhub: киянки можуть отримати безоплатні психологічні консультації"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації