В Україні запустять застосунок для школярів: буде доступний електронний учнівський і шкала успішності

В Україні запустять застосунок для школярів: буде доступний електронний учнівський і шкала успішності Фото: телеграм-канал Михайла Федорова

Цьогоріч в Україні запустять новий державний застосунок. Це буде аналог "Дії", але для школярів — "Мрія". Завдяки йому навчальний процес для дітей, батьків і вчителів стане більш сучасним та ефективним. Про це повідомляє Урядовий портал.

Це буде абсолютно нова сутність і підхід до освіти — із програмами розвитку здібностей учнів та шкалою успішності. "Мрія" допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії. Запуск "Мрії" буде проривом, — зазначає міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На першому етапі в застосунку "Мрія" будуть доступні:

  • профіль учня з програмами розвитку здібностей та шкалою успішності;
  • мультимедійні навчальні матеріали;
  • збір, обробка, накопичення, передача та відображення даних про освітній процес;
  • Мрія-ID — унікальний освітній документ, який прирівнюється до учнівського.

У застосунку також планують використовувати штучний інтелект. Це дозволить зменшити навантаження на вчителів, а учням та батькам надасть унікальні освітні можливості.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що у столичних школах збільшать кількість годин на підготовку старшокласників у межах навчальної програми "Захист України". Школярі будуть вивчати не лише теорію, а й проходити практику: вчитимуться пілотувати дрони, тренуватимуться на симуляторах та різних технічних засобах.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації