Від початку року у Києві висадили 1000 дерев та понад 9000 кущів

Від початку року у Києві висадили 1000 дерев та понад 9000 кущів Фото: kyivcity.gov.ua

Від початку року комунальні підприємства з утримання зелених насаджень висадили у Києві близько 1000 дерев, понад 9000 кущів та 11000 квітів. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

У цьогорічній кампанії з озеленення столиці перевагу надають стійким до міських умов породам дерев. 80% із них — це листяні породи: клени, платани, липи та тополі. З кущів обирають багаторічні рослини, які потребують значно меншого ресурсу для догляду. Серед них: ковила, гейхера, гортензія, спірея, форзиція, дерен, бузок тощо.

Крім того, за інформацією "Київзеленбуду", від початку року фахівці лісопаркових підприємств Києва заліснили 8,5 га лісокультурних площ та висадили понад 160 тисяч сіянців. Майже 80% усіх площ заліснені однорічними сіянцями сосни звичайної, для якої найбільше підходять столичні ґрунти. Іншу частину займуть такі дерева, як дуб звичайний, ялина європейська, а також модрина європейська.

Також у КМДА нагадали, що торік у міських парках, скверах і на бульварах висадили понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 млн квітів. А у міських лісах за весняно-осінній період 2023 року висадили понад 321 тисячу сіянців і заліснили 13,5 га площ.

Раніше "ТиКиїв" розбирався, скільки коштуватиме озеленення столиці у цьому році та що саме запланувала зробити міська влада.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації