Владу Києва просять врятувати від знесення старовинну броварню "Псьол" на заводі Ріхтера

Владу Києва просять врятувати від знесення старовинну броварню "Псьол" на заводі Ріхтера Фото: facebook.com/korob.anton

До київської влади звернулись із проханням захистити від знесення старовинну будівлю броварні "Псьол" на території пивного заводу Ріхтера. Відповідну петицію зареєстрував на сайті Київради активіст Дмитро Перов.

У зверненні йдеться про те, що стара броварня родини Псьол є найдавнішою збереженою спорудою у Києві, де виробляли пиво, а також — найстарішою частиною комплексу пивзаводу Ріхерта.

Історію пивоварного заводу Михайла Ріхерта розпочинали інші підприємці. Ще 1850 року виходець з Ліфляндії Олександр Генніґ заснував тут першу броварню, яку 1858 року продав штаб-капітану Степану Івановичу Псьолу, — пише Перов із посиланням на краєзнавця Антона Короба.

Автор петиції каже, що проєкт будівництва житлового комплексу Ріхерт&Парк на території заводу Ріхтера передбачає знесення частини історичної забудови пивзаводу. Серед будівель, які збираються знести — і броварня "Псьол". Демонтаж броварні, на думку Перова, означатиме втрату ще однієї сторінки історії Києва.

У своїй петиції активіст просить фахівців Київського науково-методичного центру з охорони культурної спадщини захистити броварню "Псьол" від знесення, розробивши історичну довідку для включення будівлі до переліку пам'яток Києва.

Нагадаємо, петиція до влади Києва щодо створення рекреаційного парку на території гори Юрковиця набрала необхідну кількість підписів. Тепер її має розглянути Київрада.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації