Збій у роботі "Київстар" стався через потужну хакерську атаку: коли відновлять зв'язок (оновлено)

Збій у роботі "Київстар" стався через потужну хакерську атаку: коли відновлять зв'язок (оновлено) Фото: unsplash.com

Масштабний збій у роботі мобільного оператора "Київстар" вранці 12 грудня стався через потужну хакерську атаку. Про це повідомили у пресслужбі оператора.

Там розповіли, що атака на "Київстар" спричинила технічний збій, у результаті якого абонентам тимчасово недоступні послуги мобільного зв'язку та інтернету.

Для фіксації обставин та наслідків втручання у діяльність мережі оператор залучив представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб. Також фахівці компанії зараз працюють над усуненням наслідків атаки, щоб якнайшвидше відновити зв'язок.

У пресслужбі запевнили, що персональні дані користувачів не були скомпрометовані. Також там пообіцяли надати компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися іншими сервісами компанії.

Так, наші вороги — підступні. Але ми готові зустрітися з будь-якими труднощами, подолати їх та продовжувати працювати для українців, — додали у "Київстар".

Коли саме відновлять зв'язок, там не повідомили. Проте у Мінінфраструктури сподіваються, що мобільний оператор повернеться до звичайної роботи впродовж чотирьох-п'яти годин.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр Олександр Кубраков під час зустрічі команди свого відомства з медіа, передає LIGA.net.

Збій у роботі "Київстар" також викликав труднощі у роботі деяких банківських терміналів самообслуговування, банкоматів та POS-терміналів, які можуть працювати нестабільно або не мати взагалі зв'язку. Про це повідомили у пресслужбі "ПриватБанку".  

Якщо у вас виникла термінова необхідність зв'язатися з нами, то за відсутністю мобільного зв'язку, ви можете зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо підключитися до альтернативної мережі інтернету, — кажуть у "ПриватБанку".

Там нагадали, що також надають консультації щодо загальних питань в соцмережах.

Також через збій у "Київстар" тимчасово не працюють номери контакт-центрів ДТЕК у цій мережі. Тож користувачів просять використовувати альтернативні: телефонувати за номерами інших операторів або використовувати чат-боти та сайт.

Оновлення. Пізніше генеральний директор "Київстар" Олександр Комаров заявив, що строки відновлення сервісів оператора "остаточно незрозумілі". Робота над усуненням наслідків хакерської атаки триває.

 

Нагадаємо, вранці 12 грудня у мережі "Київстар" стався масштабний збій. У багатьох абонентів припинив працювати мобільний зв'язок та інтернет, а також стаціонарний інтернет. Крім того, абоненти "Київстар" через збій не можуть під'єднатися до мереж інших операторів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації