Американський меценат збудує в Київській області реабілітаційний центр, школи і житлові будинки

Американський меценат збудує в Київській області реабілітаційний центр, школи і житлові будинки Фото: Київська ОВА

Фонд американського бізнесмена і мецената Делла Лоя Хансена та Київська ОВА спільно працюватимуть над відбудовою регіону. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Зокрема, вже розпочали спільну роботу з розробки концепції створення на Київщині сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців і цивільних. До роботи також залучать міжнародну коаліцію архітекторів та інженерів медичних будівель. Заклад стане стандартом для майбутніх реабілітаційних центрів як в Україні, так і в інших країнах світу, що постраждали від війни. У центрі надаватимуть допомогу пацієнтам і з фізичними, і з ментальними розладами. 

Ще один проєкт, який планують реалізувати на Київщині, — повернення до якісного навчання 10 тис. школярів. Благодійний фонд "Місія Хансена в Україні" разом з партнерами та у тісній співпраці з КОВА відбудує 10 шкіл, що були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення. Також розглянуть можливість завершення будівництва освітніх закладів, розпочатого ще до повномасштабної війни. 

Одну зі шкіл побудують в селі Тарасівка в "Містечку Хансена". Вона відкриє двері для дітей з 1 вересня 2025 року. Це буде сучасний навчальний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей. Там облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти й конференц-зал. 

Окрім цього, в межах співпраці між фондом Хансена і Київської ОВА планують відбудувати по 30 будинків у селах Андріївка та Мощун. На кожний отриманий сертифікат "єВідновлення" фонд надасть додатково до 30 тис. доларів. Також планується розширити програму на квартири. Зокрема, 77 малозабезпечених родин, які мають сертифікати "єВідновлення" на придбання нових осель, отримають дофінансування на купівлю сучасних квартир з ремонтом у Софіївській Борщагівці. 

Нагадаємо, що в Київській області благодійний фонд "Місія Хансена в Україні" вже реалізував 3 соціальних проєкти. У селі Тарасівка збудоване "Містечко Хансена" для переселенців, у селі Софіївська Борщагівка викуплені 259 квартир для переселенців, а в селі Колонщина побудоване "Чудо Містечко" —   комплекс індивідуальних житлових будинків для переселенців похилого віку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України

Геннадій Попенко: "Завдяки "Будинку "Слово" я зустрівся з дружиною та доньками на один день" - 412x412
Люди

Ольга Безсонова

Геннадій Попенко: "Завдяки "Будинку "Слово" я зустрівся з дружиною та доньками на один день"

В Оболонському районі на кілька місяців обмежать рух транспорту - 412x412
Новини

Тетяна Трифонова

В Оболонському районі на кілька місяців обмежать рух транспорту

На День Києва у столиці прикрашатимуть тризуба-рекордсмена - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

На День Києва у столиці прикрашатимуть тризуба-рекордсмена

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації