Яка ситуація з поїздами Укрзалізниці на польському кордоні

Яка ситуація з поїздами Укрзалізниці на польському кордоні Фото: Укрзалізниця

На польському кордоні спостерігається напружена ситуація. Протести поляків переростають у неочікувані події. Вчора ситуація дійшла до того, що почалися блокування пасажирських перевезень.

Так, 18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм. У ньому перебували 260 пасажирів, більшість з яких — жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. На щастя, після втручання польської поліції та залізничників поїзд розблокували й він продовжив рух.

Наразі залізничне сполучення з Польщею контрольоване. Про це повідомили на офіційній сторінці АТ "Укрзалізниця" в фейсбуці.

Залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень. Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та безпеки кордонів ЄС від російського агресора, — зазначають в Укрзалізниці.

Щодо неприпустимості блокади кордону для пасажирського транспорту вже провели термінові перемовини. Вони пройшли між віцепрем'єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим та головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрою.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Укрзалізниця запускає новий потяг до Ворохти, який курсуватиме через столицю. З його розкладом можна ознайомитися за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації